Úvodní strana » Novinky » Jednáme s AŠSK o pokračování podpory programu ve školách

Jednáme s AŠSK o pokračování podpory programu ve školách

29. 08. 2017

Jak bylo oznámeno dříve, podporu programu ve školách bude od ledna 2018 pravděpodobně realizovat Asociace školních sportovních klubů (AŠSK). Asociace je známým organizátorem školního sportu a zejména soutěží. Náš projekt není soutěžní, a hezky tedy vyváží nabídku AŠSK. Zároveň se tím podaří HPN raketově rozšířit do celé řady škol, kde dosud neprobíhá.

AŠSK čerpá dotace na školní sport ze zdrojů sekce sportu a mládeže. K čerpání dotace jsou určitá omezení. Nejdůležitějším pro všechny "naše školy" je to, že čerpánídotace je podmíněno členstvím v AŠSK. Budeme o tomto ještě jednat, ale z vyjádření viceprezidentky AŠSK je zjevné, že tato podmínka bude platit:

"Naší snahou je pokračovat od roku 2018 v realizaci projektu ve spolupráci se zúčastněnými subjekty, přičemž řídicí tým bude tvořen členy AŠSK. Nabízenou spolupráci velmi rádi uvítáme a využijeme všech nabízených způsobu součinnosti. Jak již bylo vysvětleno v našem stanovisku, finanční podpora bude výhradně směřovat do škol, které jsou členy AŠSK - tuto podmínku nám ukládají dotační pravidla a z naší strany budou naplněna beze zbytku."

O dalších novinkách vás budeme informovat a jakmile budou podmínky dány "černé na bílém", budeme vás informovat.

Za organizátory pokusného ověřování HPN

Petr Koubek, manažer PO.