Úvodní strana » Novinky » Olympiáda v Dřísech - a konec?

Olympiáda v Dřísech - a konec?

18. 06. 2017

Na olympiádu dorazily reprezentace 4 států: Portugalska, Nizozemského království, České republiky a Čínské lidové republiky. Zajímavé bylo, že reprezentanti států byli většinou spolužáky z jedné středočeské základní školy. Asi to tak u školních vícebojů chodí. Takže prvňáci z Portugalska sbírali hlavně zkušenosti, starší Češi a Nizozemci se tu a tam osmělili a šokovali svět třeba i zlatem (hlavně ve skákání přes švihladlo, k němuž se ještě vrátím). A většinu cenných kovů posbírala Čína, tedy žáci čtvrtého a pátého ročníku. Signifikantní?

Nedůležité pro vyznění dne, z něhož škola sestříhala, jak je jejím dobrým zvykem, krásné video s řadou fotogafií, ale i bojových pokřiků či spontánního pohybu. Video je ke shlédnutí na youtube kanálu školy a zde.

A nyní k samotnému sportování. Disciplíny v nichž se soutěžilo, byly: šedesátka sprint, sedy-lehy, trojskok z místa, driblink, vrh dvoukilogramovým medicinbalem, hod kriketovým míčkem a švihadlo. Legendární švihadlo, dodávám. I na videu uvidíte reálnou rychlost vítězky - téměř dva a půl přeskoku za vteřinu. Podle paní ředitelky závodu a školy Vávrové se škola na švihadlo specializuje a jen vlivem třicetistupňového vedra prý vítězka a druhá dívka nedosáhly výkonů ještě daleko lepších. Považte, že prý rekord školy je HODNĚ přes dvě stě přeskoků za minutu!! Domnívám se, že to už se bez videa nedá ani zaznamenávat.

Celkově nás s kolegou Splavcem atmosféra dne uchvátila. Potěšily nápady se státy, zapojení všech pracovníků školy i rodičů a celková pohoda prodchnutá bojovností, a hlavně při driblinku fair-play! Po zpracování přidáme na web také pár videí pořízených vlastními silami - já jsem například uviděl budoucího Jana Železného - ten chlapec ale prý raději fotbal... Uvidíme. Když někdo z místa hodí naplocho, bez techniky 40 metrů, je to prostě talent jako hrom!

Přeji Dřísům a jejich dětem pohodové prázniny. A když nemůžeš, přidej!!!

Za Hop/HPN

Petr Koubek.