Úvodní strana » Novinky » Co nyní děláme?

Co nyní děláme?

18. 11. 2016

V projektu HPN nyní běží na plno přípravy k "plošné fázi" - plošná fáze by měla, podle slov paní ministryně, být řízena a koordinována jako projekt společný pro školy, MŠMT a jím zřizované organizace, které školy podporují. Zahájili jsme tedy pravidelné konzultce s NIDV a AŠSK. Obě organizace jsou také v osobách paní Vl. Chaloupkové a pana K. Kováře zahrnuty do řídícího týmu.

Momentálně se připravuje materiál pro paní ministryni a poradu vedení MŠMT, který má upřesnit projektový záměr řídícího týmu. Zároveň jsou v akreditačním procesu 3 dlouhodobé vzdělávací kurzy (DVPP) pro učitele a vychovatele, aby mohli na určité úrovni vést sportovní a pohybové zájmové útvary v souladu s metodikou vyvinutou v tomto projektu. Součástí vzdělávacích aktivit bude vždy interaktivní on-line prostředí a osobní možnost procházet e-learningový kurz; ten má charakter otevřeného výukového zdroje; měl by být v základní verzi spuštěn po dokončení videometodiky pro ZŠ, tedy v lednu 2016.

Ve 350 zařazených ZŠ se již vesměs dva měsíce pracuje (kde ne, pomáháme ve spolupráci se sportovními svazy vyhledat vhodného trenéra). Školy též odevzdávají dotazník vyplněný rodiči a žáky. Projekt se daří držet v kolejích vytyčených jeho vyhlášením, i přes počáteční obtíže.

Přeji všem našim skvělým partnerům ze škol dobrou a prospěšnou práci při utváření sportovního ducha našich žáků!

Petr Koubek, manažer projektu.