Úvodní strana » Novinky » Zahájení evaluace projektu

Zahájení evaluace projektu

02. 11. 2016

Dnes byly zpřístupněny základní evaluační nástroje učitelům, trenérům a evaluátorům. Vyžadovalo to péči a tudíž čas, protože jsme finalizovali informace ze škol, ze školení a další, aby byly seznamy co možná nejbližší realitě ve školách. Stanovili jsme si, že závěr kontroly bude s podzimními prázdninami. 

Následně byla vyhotovena tabulka, která ukazuje, který evaluátor má na starosti které školy. Při jejím zpracovávání bylo třeba vyjednat s jednotlivci, zda jsou pro ně školy dostupné, a doplnit evaluační pracovníky pro odlehlé regiony (Opava, Bruntál, Jeseník, Šluknovsko, Cheb...). Nyní je seznam schválen a věříme, že se nebude měnit v celém průběhu školního roku.

Každý učitel/trenér ve škole má nyní unikátní přístup do prostředí hop.rvp.cz; to mu umožňuje navštívit také učitelskou sekci, kde se ukládají evaluační dotazníky (žákovský, rodičovský) a kde budou časem učitelé/trenéři moci psát svá hodnocení metodiky (učitelský dotazník).

Každý evaluátor má nyní též unikátní přístup do sekce "hop" pro evaluátory. Zde je možno ukládat evaluační protokoly z návštěv škol. Evaluátorům připomínám, že teprve vyplněný protokol je opravňuje vykázat si návštěvu školy do pracovního výkazu v systému helios (více v jejich uzavřené sekci). 

Evaluátoři a učitelé/trenéři mají každý k dispozici dvojici koordinačních pracovníků back-office, kteří jim zodpoví detailní otázky týkající se denní agendy projektu, evaluace a personáních věcí.

Věřím, že projekt bude přínosný jak pro stát svými zjištěními, tak zejména pro školy, žáky a učitele/trenéry. Hodně sil a zdaru přeje,

Petr Koubek

hlavní manažer projektu